It is currently Sat Nov 17, 2018 10:14 pm

All times are UTC


Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 12:47 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Dec 04, 2005 12:03 pm
Posts: 862
Location: Northants.
Can anyone supply a adaptor to connect a -10 on the oulet/inlet (bottom conection) of the oil filter housing. I have been supplied one by Earls but it bottoms out and the washer is moving and I'm sure it won't seal.

Thanks for any help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 1:46 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2008 7:46 pm
Posts: 1302
All the ones I have tried have done the same. We normally machine off a thread at a time, until the washer touches the housing. Not had one leak yet.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 8:33 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Dec 04, 2005 12:03 pm
Posts: 862
Location: Northants.
Thanks for that, do you manage to get a socket on it or do you manage to get a spanner on it? It doesn't seem to be the easiest thing to do up and undo.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 8:57 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2008 7:46 pm
Posts: 1302
No, they're a complete pain in the bum!!

Have just about managed to get a socket on them in the past, think they are 27mm from memory, as I have a really thin walled one just for them.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 2:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Sep 27, 2006 1:50 pm
Posts: 3519
Location: Perth OZ
And whilst you are at it, don't get too heavy handed unscrewing and re-fitting the oil filter. The housing has a design weak spot that can lead to a hairline crack that then allows an annoying drip of oil! On my first Exige S1, I eventually had to eventually remove the entire assembly and had the crack welded which strengthened it and stopped the leak!

Wonder if anyone else has had this problem?

Cheers,

Pete. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 9:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 26, 2008 10:38 pm
Posts: 2806
Location: SW London
ditto with the thinkauto top hats, stripped the threads off one when it touched the block before sealed. Had to machine 3mm off the end to get it to seat.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 7:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Dec 04, 2005 12:03 pm
Posts: 862
Location: Northants.
Thank to everyone for your help, every job on this car seems to be a pain so far but it's getting there.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group